VIDEO: Tânăr bătut cu sălbăticie de mai mulți agenți de pază, în centrul Aradului

Imagini șocante au fost publicate în presa locală din Arad. Din imaginile, suprinse de camerele de luat vederi se vede cum un tânăr de 22 de ani este bătut cu sălbăticie de mai mulţi agenţi de pază, chiar în centrul orașlului.

La aproape două luni de la incident, niciunul dintre agresori nu este cercetat. În schimb, tânărul bătut a fost arestat, după ce într-un incident anterior ar fi înjunghiat un angajat al unei firme de pază.

În urma mediatizării cazului, ministrul de interne, Marcel Vela, a dispus, joi dimineață o serie de verificări la Poliția din Arad.

Faptele s-au petrecut în 29 decembrie 2019, în municipiul Arad, după ce tânărul de 22 de ani a avut un conflict spontan cu o angajată a unui local. A intervenit agentul de pază, care a vrut să-l dea afară pe tânăr, dar acesta a devenit extrem de violent și a scos un cutiț cu care l-a înjunghiat pe paznic. Acesta a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportat de urgență la spital.

Peste câteva zeci de minute, când tânărul agresor se afla în centrul Aradului, în fața unui restaurant de tip fast-food, a fost reperat de mai mulți bodyguarzi. Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum aceștia încep să-l lovească pe tânăr, care cade la pământ în repetate rânduri.

În decursul celor câteva minute cât durează filmarea, apar mai mulți angajați de la alte firme de pază din Arad, dar și prieteni, care, la rândul lor, îi aplică lovituri tânărului, care își pierde cunoștința. Este solicitată o ambulanță SMURD, care îi acordă îngrijiri medicale, iar la un moment dat apare și un echipaj de poliție.

Tânărul de 22 de ani este în arest la domiciliu în acest moment, sub acuzația de tentativă de omor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi purtare abuzivă.

Dosarul a fost deschis pe 29 decembrie 2019, după ce tânărul de 22 de ani a aplicat unui agent de pază mai multe lovituri cu un cuţit, inclusiv în zona abdominală, viaţa agentului fiind pusă în pericol, acesta fiind supus unei intervenţii chirurgicale.

“Separat, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a mai fost formulat un denunţ cu privire la aceleaşi fapte care fac obiectul dosarului penal aflat în anchetă. Deoarece denunţul nu îndeplinea toate elementele legale referitoare la identitatea persoanei petiţionarului şi la faptă, procurorii au solicitat completarea acestuia. Până în prezent petiţionarul nu s-a conformat, în ciuda faptului că a fost citat de mai multe ori în acest scop, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în acelaşi dosar se fac cercetări şi sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă, vizând modalitatea în care agresorul a fost imobilizat de persoanele care l-au urmărit.

“La data de 29.12.2019 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, fiind totodată administrate probe pentru lămurirea situaţiei de fapt. Dosarul este instrumentat de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul Criminalistic, respectiv Poliţia Municipiului Arad – Biroul de Investigaţii Criminale, care desfăşoară activităţi în baza delegării procurorului de caz. Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii judiciare, atât cu privire la agresarea agentului de pază, cât şi cu privire la împrejurările în care agresorul a fost imobilizat”, se mai arată în comunicat.

Reacţia procurorilor survine după ce în spaţiul public au fost difuzate imagini cu incidentul anchetat. AGERPRES

Sursa video: pressalert.ro, stiri din romania