VIDEO.Medic psihiatru, socat de hora de la Craiova: „Sunteti cu capul? Sunt locuri unde n-au echipament, unde plang doctorii ca nu mai prididesc, si voi dansati?”

Gabriel Diaconu, un cunoscut medic psihiatru din Bucuresti, se arata socat de hora organizata in curtea Spitalului Judetean din Craiova de cadrele militare. „Sunt locuri unde n-au echipament, unde plang doctorii ca nu mai prididesc, si voi dansati?”, intreaba Diaconu.

„Ma uit la ‘hora’ personalului medical de la Craiova, in curtea spitalului. Toti cu echipament pe ei, toti ‘regulamentar’, film facut…nu e foarte clar, la intrarea in tura? La iesirea din tura…SUNTETI CU CAPUL?????? V-ati tampit de tot? Sunt locuri unde n-au echipament, unde plang doctorii ca nu mai prididesc, si voi DANSATI? Sau, avand in vedere ca in Dolj deocamdata doar coace un focar, v-ati adus aminte cu nostalgie de sanitari si dansul pinguinului?”, a scris Diaconu pe Facebook.

Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infectioase Craiova au dansat, joi, intr-o hora „M-a facut mama oltean”. Medicii au explicat ca au tinut sa se bucure astfel pentru ca au reusit sa salveze viata primului pacient cu Covid-19 internat aici.

Barbatul din Caracal a fost internat in spital in data de 6 martie, iar in aceasta perioada a fost pe punctul de a muri de trei ori. Joi, el a fost declarat vindecat si externat.

Potrivit reprezentantilor Spitalului de Boli Infectioase Craiova, barbatul este primul pacient cu COVID -19 internat in Spitalul de Boli Infectioase Craiova. Acesta a fost de mai multe ori in Terapie Intensiva, dupa ce starea lui de sanatate s-a agravat. El are familia in strainatate, asa ca medicii si asistentele care l-au tratat s-au ingrijit ca acesta sa aiba tot ce-i trebuie: de la obiecte de imbracaminte si de igiena personala, la apa si mancare.

Joi, dupa mai bine de o luna de zile de stat in spital, barbatul a fost declarat vindecat.

De bucurie ca a reusit sa-i salveze viata, personalul medical care era de serviciu a iesit in curtea spitalului, imbracat cu echipamente de protectie, si a jucat o hora pe melodia „M-a facut mama oltean”.

Pacientul, care se afla la geamul salonului unde era internat, a fost aplaudat de cadrele medicale care i-au si dat vestea ca va pleca acasa.

„A fost un moment de bucurie si un moment de satisfactie. Au reusit sa vindece un bolnav cu comorbiditati, un bolnav pe care in repetate randuri am crezut ca-l pierdem. Astazi, el este negativ si va parasi spitalul. A fost un semn de multumire pentru pacientul care a rezistat alaturi de noi in toata aceasta lupta”, a declarat, pentru Mediafax, Adina Turcu, managerul Spitalului de Boli Infectioase Craiova.