Val Nou De Vindecati La Spitalul De Boli Infectioase Din Timisoara. Alti 11 Oameni Au Scapat De Coronavirus

TIMISOARA. Vesti bune pe banda rulanta de la Spitalul Victor Babes din Timisoara, locul in care coronavirusul se vindeca.

Folosind schema de tratament a doctorului Virgil Musta, medicii au declarat vindecati alti 11 oameni, dupa ce ultimele teste le-au iesit negative.

Astfel, s-a ajuns la 47 de oameni vindecati la Timisoara. Anuntul a fost facut de primarul Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook. Edilul si a tinut sa precizeze ca acesta va fi ultimul anunt de acest gen pe care il face, avand in vedere hotararea conform careia aceste date urmeaza sa fie facute publice doar de la nivel national, de catre Grupul de Comunicare Strategica.

Cei 11 oameni vindecati vor pleca spre casa, insa conform procedurilor ei vor trebui sa mai ramana izolati la domiciliu si in urmatoarele 14 zile.

In prezent, la Timisoara au fost vindecati 47 de oameni din cei 55 care erau confirmati ca infectati cu coronavirus.

Cum de se intampla acest ‘fenomen’ al vindecarilor de COVID 19 pe banda rulanta la Timisoara?

Cu noi explicatii vine medicul Virgil Musta, unul dintre doctorii care ii trateaza pe cei cu coronavirus. La Timisoara se foloseste o alta schema de tratament decat in restul tarii, pentru ca astfel doctorii pot vedea ce efecte are fiecare varianta.

Noi folosim o alta schema de tratament decat restul tarii, dar si conjunctura a fost favorabila, pentru ca pacientii pe care i-am tratat au fost pacienti tineri, fara comorbiditati, fara boli asociate, la care teoria spune ca evolutia bolii este buna. Schema pe care o dam noi este formata din o tableta cu 2 antivirale, care la 3-4 zile dupa administrare dau teste negative. Asteptam doua teste negative, dupa care ii externam„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara

Doctorul specialist spune ca a ales acest tip de tratament bazandu-se pe o serie de studii care arata ca este, deocamdata, cel mai eficient.

Sunt mai multe scheme testate, cu mai multe rezultate. Impreuna cu domnul profesor Streinu-Cercel am stabilit ca in centrul nostru sa se foloseasca o anumita schema. Sunt scheme care sunt studiate la ora actuala in lume. Nicio firma de medicamente nu are finalizat, la ora actuala, un studiu care sa spuna aceasta este eficienta unu. Sunt doar incercari, rezultate partiale, si ne-am ales unul din aceste studii. Ne-am ales acest medicament, il avem si putem sa il folosim, pe baza faptului ca in literatura exista studii pe acest medicament si sunt rezultate partiale favorabile si pe gandirea noastra medicala, care ne-a spus ca s-ar putea sa avem aceste rezultate favorabile„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta.

Sursa opiniatimisoarei.ro