„Vă rog, vreau la spital, să nu moară și mami, la fel ca tati! Am 12 ani și am COVID-19. Mami are cancer”. Ariana, din Oradea, lecție pentru români!

O fetiță în vârstă de 12 ani din Oradea a dat o lecție pentru întreaga țară. A insistat să meargă la spital și chiar și-a făcut singură bagajele, pentru a-și proteja mama bolnavă de cancer, care o crește singură. Tatăl copilei a murit, înainte ca ea să se nască.

Ariana a fost confirmată cu COVID-19 după întâlnirea cu o prietenă care avea coronavirus fără să fi ştiut.

Fiindcă mama ei are o afecţiune oncologică și face chimioterapie, fetiţa a insistat să fie dusă la spital, deşi mama ei voia ca ea să rămână acasă.

Ariana și mama ei sunt nedespărțite încă de la nașterea fetiței. Femeia își crește singură fiica, în urma unei tragedii în familie.

Mama Arianei: Și-a făcut singură bagajele. A vrut să se interneze, deși este asimptomatică

Femeia a povestit că probele pentru testul COVID le-au fost prelevate pe 16 iulie, iar seara au şi primit rezultatele, telefonic: în cazul ei, verdictul a fost negativ, dar nu şi în cel al fetiţei.

„Ne-a sunat (…) de la DSP. Ne-a spus că, fiind asimptomatică, fetiţa poate rămâne în izolare la domiciliu, la fel şi eu, dar că poate fi şi internată la Infecţioase, iar alegerea este a mea. M-am panicat, n-am mai putut dormi toată noaptea.

Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea niciun semn de boală, dar ştie de pe net şi de la televizor că şi persoanele asimptomatice pot transmite virusul”, a povestit mama fetiței pentru ebihoreanul.ro.

Inițial, mama Arianei nu a fost de acord cu internarea fiicei ei, dar copila a insistat.

„În 12 ani nu ne-am despărţit niciodată. Ariana s-a născut fără tată. Soţul meu a murit într-un accident rutier când eram însărcinată în luna a treia. La 3 ani a fost suspectată de leucemie, am stat internată cu ea, şi aici, şi în Cluj, unde din fericire s-a concluzionat că avea doar intoleranţă la lactoză. De când s-a născut, vreme de 12 ani, i-am dat toată dragostea, la fel şi ea mie”, a mai povestit femeia.

Au repetat testele, iar al Arianei a fost tot pozitiv. „Mi-a spus hotărâtă că vrea să o sun pe doamna doctor, că vrea să se interneze. I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur şi simplu s-a dus în cameră, şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să sun la Salvare, s-o ducă la spital”, povesteşte femeia.

Fetița i-a impresionat pe medicii de la secţia de Boli Infecţioase II, a Spitalului Municipal Oradea, unde este internată. „Este un pacient conştiincios, cu un comportament de felicitat. De felicitat este şi cea care a crescut-o astfel”, a spus doctorul Adriana Codreanu, care ţine legătura telefonic şi cu mama fetiţei.

SURSA: https://www.stireadeiasi.ro