UN TÂNĂR DE 25 DE ANI DIN PRAHOVA A MURIT DUPĂ CE A FOST PLIMBAT ÎNTRE PATRU SPITALE. BĂRBATUL ERA SUSPECT DE COVID-19

Un tată de doar 25 de ani fin localitatea Făget, județul Prahova și-a pierdut viața după ce niciun medic de la patru spitale prahovene nu au vrut să-l opereze de hernie ombilicală. Mai mult, tânărul s-a întors recent din Germania, fiind totodată suspect de noul coronavirus.

Tânărul de 25 de ani, tatăl unei fetițe de doar o lună, s-a stins din viață după ce medicii mai multor spitale din Prahova nu au vrut să-și asume răspunderea de a-l opera.  Sabin Ciurcă a murit în această dimineață la Spitalul Municipal Câmpina, după ce a agonizat aproape o săptămână, fără să fie operat , deși se afla într-o situație evidentă de ”urgență medicală”.

Motivul neoficial pentru care medicii nu ar fi vrut să-l opereze este că tânărul era suspect de COVID-19. Bărbatul s-a întors din Germania pe data de 7 martie, iar suspect de noul coronavirus a fost până pe 29 martie. Testul pentru COVID a ieșit însă negativ la scurt timp după moartea sa.

Tatăl lui Sabin a povestit totul despre cele întâmplate presei locale.

”Sâmbăta trecută (n.r. 28 martie) fiul meu a chemat Salvarea pentru că avea o durere insuportabilă în zona abdomenului, stânga jos. A fost transportat de la domiciliul său din Făget la Spitalul din Vălenii de Munte. Aici a fost consultat prin palpare, fără să i se facă ecografie și a fost trimis, noaptea, pe jos, acasă, la 1 noaptea, cu o rețetă de calmante!”, povestește Marian Ciurcă, tatăl lui Sabin.

A doua zi, duminică, tatăl lui Sabin s-a dus la farmacie și i-a cumpărat fiului său tratamentul prescris la spitalul din Văleni, însă starea lui se agrava, motiv pentru care, spre seară, familia a sunat iar la 112, relatează Observatorul Prahovean.

Ambulanța l-a transportat din nou la spitalul din Văleni, cel mai apropiat de domiciliu, însă de aici a fost trimis la spitalul județean de urgență din Ploiești. În momentul în care a ajuns în UPU și a completat chestionarul cu informația că s-a întors din Germania pe 7 martie (atenție, duminică era 29 martie!) lucrurile au luat o întorsătură nefastă pentru Sabin: a devenit suspect de COVID-19!

După ce a fost supus unor investigații medicale amănunțite, medicul specialist i-a spus că are hernie ombilicală.

”Medicul care l-a consultat i-a spus fiului meu că trebuie operat de urgență, însă, potrivit protocolului, la spitalul județean nu se mai fac intervenții chirurgicale. Copilul meu a fost trimis la spitalul CFR, unde a rămas internat până a doua zi (n.r. luni, 30 martie) când a fost trimis cu ambulanța la Spitalul Municipal Câmpina. Aici, medicul de gardă nici măcar nu l-a lăsat să coboare din ambulanță și, după un scurt consult, l-a trimis înapoi la CFR”, spune Marian Ciurcă.

Starea lui Sabin s-a agravat, iar marți, 31 martie, a fost transferat din nou de la CFR la Câmpina, unde a fost internat.

”Copilul meu avea încă de duminică diagnosticul pus de la medicul chirurg de la județean de hernie ombilicală și, în loc să-l opereze de urgență, la Câmpina i-au dat doar niște medicamente. În această dimineață , la ora 9,30 m-au sunat de la spital să-mi spună că a murit. Am crezut că îmi pică cerul în cap. Copilul meu avea 25 de ani și a lăsat orfană o fetiță de o lună! După ce a murit Sabin a venit și rezultatul testului de la Matei Balș pentru coronavirus: era negativ!Nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva au așteptat să vadă dacă are sau nu virusul ca să-l opereze?! Ei bine, au aflat prea târziu, iar Sabin al meu a murit cu zile!, spune tatăl pacientului decedat.