Un polițist spune ADEVĂRUL – E concurs cine dă mai multe amenzi populației!

Un ofițer de poliție din Timișoara, Valer Kovascs, liderul Sindicatului Polițiștilor DECUS, i-a adresat  o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în care îi solicită să înceteze competiția de amenzi declanșată odată cu starea de urgență. Polițistul susține că oamenii legii ar trebui să prevină, nu să facă concurs de amenzi, la ordinul superiorilor.

“Încă se merge pe principiul – cine are mai multe sancțiuni, iar acest lucru îl pot dovedi prin mesajele primite de la superiori, în condițiile în care domnul Bogdan Despescu a transmis clar, în videoconferința, să mergem pe prevenire. Competiția de sancțiuni trebuie să dispară pentru totdeauna! Menirea unui polițist este de prevenție. Un polițist bun este cel care previne, nu cel care aplică sancțiuni la tot ce mișcă, să iasă în evidență”, menționează Valer Kovacs în scrisoarea trimisă premierului Ludovic Orban, informează Impactpress.

“Va rugăm, ascultați și vocea noastră, domnule prim ministru! Aveți curajul să faceți reformarea Poliției Române din temelie, exact cum spunea domnul Traian Berbeceanu, un polițist de carieră, să dispară corupția din rândurile noastre și veți câștiga respectul tuturor românilor”, se mai menționează în finalul mesajului polițistului din Timișoara.

Lăudabilă inițiativa polițistului timișorean, mai ales că vine să confirme ceea ce mulți dintre noi bănuiau deja, având în vedere numeroasele abuzuri semnalate în presă, dar și atitudinea sfidătoare a multora dintre agenții pe care îi întâlnim pe stradă. Nu toți, sunt și mulți polițiști care înțeleg să-și facă datoria în mod decent în această perioadă grea. Pe lângă aceștia sunt însă și mulți extrem de aroganți, care pe lângă verificarea documentelor legale, mai bagă de la ei și un interogatoriu la colț de stradă -„Da de ați mers la bancă? Ce era așa urgent?”, „Da să-mi arătați ce-ați luat din piață, că nu e voie să ieșiți decât pentru strictul necesar?” etc etc.

Zelul autorităților de a da amenzi cu nemiluita este menit să ascundă faptul că altceva nu prea știu să facă, să ascundă lipsa unui plan economic concret sau jalea din spitale, unde condițiile sunt atât de rele încât mai mulți medici infectați au refuzat să se interneze.

În același timp, aplicarea de sancțiuni peste sancțiuni este menită să inducă în mintea populației ideea că statul face tot ce poate, iar de vină să lucrurile merg tot mai rău sunt nenorocitul care a ieșit cu câinele până la părculeț și pramatiile alea de copii care s-au ascuns după bloc să bată mingea! SURSA:https://bpnews.ro