Un asistent medical din Italia și-a ucis iubita – „M-a infectat cu coronavirus”

Un tânăr asistent medical din Italia și-a ucis iubita într-un acces de furie, fiind convis că tânăra l-a infectat cu coronavirus, relatează La stampa.

Lorena Qaranta, avea numai 27 de ani și doar ce absolvise facultatea de medicină și lucra alături de iubitul ei, Antonio De Pace, într-un spital din Messina, unde tratau bolnavi de Covid-19.

Tânăra a fost găsită moartă, după ce a fost strangulată de iubitul ei. De pace a sunat la poliție, înainte să încerce să se sinucidă.

Bărbatul a fost dus la spital, iar ulterior și-a recunoscut crima în fața procurorilor. „Am ucis-o pentru că m-a infectat cu coronavirus”.

Cu câteva zile înaintea tragediei, Lorena postase un mesaj pe Facebook în care vorbea despre provocările cu care se confruntă medicii din Italia, ţara cea mai afectată de coronavirus.

„Acum, mai mult ca oricând, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate şi iubire pentru viaţă. Trebuie să arătăm respect pentru sine, pentru familie şi pentru ţară. Trebuie să ne amintim de cei care şi-au dedicat viaţa să îngrijească bolnavii“, scria doctoriţa.