Tu ești de acord cu asta? Romi din Țăndărei luați cu forța de jandarmi și băgați în casă.VIDEO!

Jandarmi și polițiști au fost nevoiți să apeleze la forță pentru a băga în curte mai mulți romi  din Țăndărei care au se plimbau nestingheriți pe stradă în plină pandemie de Coronavirus.

Jandarmi a intervenit, duminica, in Tandarei pentru a baga inapoi in curtea proprie o familie de romi care incercau sa plece din oras intr-o masina cu numar de Franta. Pe retelele sociale, mai multi utlizatori i-au acuzat pe jandarmi de abuz.

(Vedeti cele doua clipuri video de mai jos filmate din unghiuri diferite)

Romii, care s-au împotrivit, au început să țipe că sunt omorâți și le cereau cetățenilor să sară în apărarea lor. Bineînțeles, oamenii au aplaudat intervnția jandarmilor.

Romii au refuzat sa coboare din masina, astfel incat jandarmii i-au dat jos cu forta. „Oameni buni, umarul meu”, tipa soferul. In mediul online au apartu acuzatii de abuz la adresa jandarmilor.

Ulterior a aparut o filmare din alt unghi, distribuita si de Marian Godina pe Facebook. „Am si eu o intrebare: cum ii faci pe astia sa intre in curte? Cu amenda? Nu o vor plati in veci. Cu vorba buna? Te vor scuipa si vor tipa. Poate ca nu au procedat normal, dar te intreb pe tine, cum?? Cum ii faci sa priceapa?”, a intrebat Marian Godina pe pagina de Facebook a lui Lucian Mindruta, care se intreba daca jandarmii au fost abuzivi.

Iata cum au comentat oamenii aceste imagini,  in dreptul unui sondaj, facut de Lucian Mandruta:

” Într-adevăr a fost dur și unii ar spune total nepotrivit, dar în contextul crizei actuale când prevederile vizavi de izolarea totală și respectarea strică a indicațiilor forțelor de ordine sunt foarte clare și reamintite constant, genul ăsta de sfidare nu își are locul. Pentru cei mai mulți este peste capacitatea lor de înțelegere și gândire în perspectivă situația Pandemiei și ce înseamnă ea de fapt, cât de mult afectează ea în plan economic, psihologic și medical, din punctul meu de vedere indiferent de etnie/rasă/religie/sex unei persoane în ultimă instanță de cele mai multe ori ăsta va fi singurul mod de eficient de abordare a lor.

Nu avem absolut nicio informație despre jandarm, ce gândea în momentul ăla, care sunt grijile lui generale față de situația curentă samd, deci hai să nu-i sărim în cap.”

Sfidarea autorității e clară, răspunsul putea fi mai cizelat, dar asta e. Ne putem aștepta în perioada aceasta la abuzuri de putere? În mod clar și sigur, nu trebuie să ne uităm prea departe în trecut pentru alte exemple. Dar oricum cele mai multe astfel de acțiuni pot intra în sfera de toleranță în această perioadă, când prioritatea pentru binele societății o depășește cu mult pe cea a individualității.

Fara suparare, era singura varianta. A procedat corect/nu a procedat corect, asta e..
Oamnei buni, puneti-va o secunda in bocancii jandarmilor, prin cate evenimente de genul acesta au de a face zilnic, cu “valorile” astea venite de dupa granita. De ce au venit, cand este stare de urgenta? Uite de ce, pentru ca pot si pentru ca nu ii intereseaza consecintele, ca imbolnavesc jumate de sat/oras/tara etc. Aici primesc cazare, mancare pe banii statului(tot ai nostri). Eu stau de 3 saptamani in casa, sunt perfect sanatos, si as putea sa merg si la lucru, dar prefer sa nu risc nimic si sa astept sa treaca toata nenorocirea asta.
Astea fiind spuse, credeti ca il puteti face pe unul venit “de dincolo” sa inteleaga ca trebuie sa stea izolati?

Din moment ce au venit aici, ei nu au inteles nimic din aceasta situatie, ABSOLUT NIMIC nu inteleg oamenii acestia. Mai sunt si in alerta ca nu isi pot sarbatorii Pastele, e de vina Vela si Orban, gata nu mai pupa ei voturi de la diaspora…
Incercati sa ii explicati unuia ca asta sa stea in izolare.. CUM?!