Teste de logică – 4 provocări inedite, care îți pun mintea la încercare

Aceste teste de logică te vor ajuta să-ți evaluezi gândirea logică. Foarte puțini oameni reușesc să le rezolve corect și rapid.

Crezi că vei rezolva toate aceste patru teste de logică? Suntem convinși că poți, dacă le acorzi atenția și răbdarea cuvenite. Mult succes!

1. Problema deținutului

teste de logica

Iată primul dintre aceste teste de logică. Poliția caută un deținut care a evadat și descoperă că se află într-una dintre aceste trei case.

Polițiștii aruncă o privire pe o fotografie aeriană a celor trei case. Își dau seama imediat în care casă se afla deținutul. Unde se ascunde deținutul?

2. Testul figurilor geometrice

Această probă a fost extrasă dintr-un test IQ standardizat.

  • Un geniu poate găsi rezolvarea în doar 10 secunde.
  • Dacă ai găsit răspunsul în 2 minute, te afli printre cei 15% dintre oameni care sunt cel mai bine dotați intelectual.
  • 75% dintre respondenți au găsit problema imposibil de rezolvat, astfel că au cerut un indiciu.
teste de logica

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Pe tablă sunt prezentate cinci figuri diferite. Întrebarea este simplă: Care imagine din această înșiruire nu se potrivește?

3. Ajută-l să iasă din cameră

teste de logica

Iată a treia provocare din seria noastră de teste de logică: Băiatul este blocat într-o cameră. În cameră se află o masă, un scaun, două uși și o gaură mică în tavan (care are diametrul de 10 centimetri).

În spatele primei uși se află un leu înfometat, care nu a mai mâncat de două zile. În spatele celei de-a doua uși se află un tunel de sticlă care intensifică lumina soarelui.

El creează o temperatură atât de mare, încât simpla deschidere a ușii l-ar putea ucide pe băiat. Cum va ieși el din cameră?

4. Teste de logică – Parcarea numerotată

teste de logica

Pare încâlcită situația, dar e chiar simplă, de fapt. Acest ultim test îți verifică logica și – mai ales – imaginația și abilitatea numită gândire laterală (capacitatea de a căuta soluții într-un mod neconvențional).


Iată și răspunsurile

1. Deținutul se ascundea în casa A. Aceasta este singura casă lângă care mașina este îndreptată către șosea, pentru a face fuga mai ușoară.

2. Figura 1.

Explicație: La început, ți se pare că figura neobișnuită este singura care este verde. DAR…

  • De ce nu singurul cerc din șir?
  • De ce nu singurul pătrat mic?
  • De ce nu singura figură care nu este încadrată?

În cursul procesului de eliminare, vei observa că figura neobișnuită este prima figură din stânga. Aceasta, pentru că este singura care nu este neobișnuită!

Prima figură din stânga este deosebită fiindcă… nu este deosebită. Felicitări, dacă ai găsit soluția! Pune-ți la contribuție cu folos ochii ageri și abilitățile logice extraordinare!

3. Dan va aștepta să vină noaptea (poate să-și dea seama de lăsarea întunericului prin gaura din tavan) și apoi va pleca prin tunelul de sticlă.

4. Mașina e parcată pe locul 87. Trebuia doar să întorci imaginea cu susul în jos și numerele afișate aparent la întâmplare ar fi căpătat sens