Prima femeie condamnată la moarte în Statele Unite, în ultimii 70 de ani, va fi executată pe 8 decembrie

A îngrozit planeta cu o crimă odioasă, iar acum va fi prima femeie executată în Statele Unite din ultimii 70 de ani. A ucis cu sânge rece o femeie însărcinată, pentru a-i răpi bebeluşul. Fetiţa a supravieţuit şi are acum 16 ani. Cea care i-a ucis mama mai are doar șapte săptămâni de viaţă. A fost condamnată la moarte şi va fi executată pe 8 decembrie prin injecţie letală. 

  • Femeia a ucis o tânără însărcinată și i-a furat bebelușul.

Era 16 decembrie 2004, când Lisa Montgomery a mers acasă la Bobbie Jo Stinnentt, pe atunci însărcinată în opt luni. Cele două femei s-au cunoscut pe un forum de discuții despre câini. Lisa a minţit-o pe Bobbie că este însărcinată la rândul ei şi aşa au devenit prietene.

În ziua crimei, Montgomery a intrat în casă şi a atacat-o pe tânăra însărcinată cu o brutalitate de nedescris. Apoi, i-a furat copilul.

Matt Withworth, procuror: Este o crimă atât de josnică, şocantă, premeditată.

În urma ei, Lisa Montgomery a lăsat o scenă greu de descris în cuvinte. Chiar mama victimei a descoperit totul.

Becky Harper, mama victimei: A fost o soţie, fiică şi soră dulce şi iubitoare şi ar fi fost o mamă minunată.

Criminala a luat bebeluşul şi l-a dus la ea acasă. Le-a spus soţului şi copiilor că abia a născut, după ce mai bine de cinci luni i-a minţit şi pe ei că este însărcinată.

La nici 24 de ore însă, adevărul avea să iasă la iveală. Poliţia i-a dat de urmă după ce a descoperit schimbul de emailuri dintre ea şi victimă. Montgomery şi-a recunoscut crima, dar chiar şi aşa nu a scăpat de pedeapsa capitală.

Matt Withworth, procuror: Nu există nicio îndoială că Lisa Montgomery a ucis-o pe Bobby Jo Stinnett, deci cred că pedeapsa este justificată.

Fetiţa lui Bobby Jo este acum adolescentă. Tatăl ei a botezat-o Victoria. Pe 16 decembrie, la opt zile după ce ucigaşa mamei sale va fi pedepsită cu moartea, ea va împlini 16 ani.

Ben Espey, șerif: Victoria Jo este foarte frumoasă, seamănă foarte mult cu mama ei.

Lisa Montgomery este prima femeie care va fi executată în Statele Unite în ultimii aproape 70 de ani.

sursa: https://observatornews.ro