Preotul care a fost filmat în timp ce își bătea nevasta, scandal total cu poliția

Preotul din Bacău care a fost filmat în timp ce își agresa soția, în plină stradă, sub privirile copilului, ar putea ajunge în fața judecătorilor, unde a mai fost și anul trecut, din pricina unor probleme cu legea.

Alexandru Palur, preotul cu apucături de mardeiaș de colțul străzii, a dat în judecată, anul trecut, poliția, pentru a scăpa de o sancțiune contravențională. Judecătorii nu s-au arătat, însă, prea impresionați de argumentele aduse de preot, așa că au decis să îi respingă cererea.

„Respinge plângerea contravenţională formulată de petentul Palur Alexandru, în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ, ca neîntemeiată. Menţine procesul-verbal de contravenţie seria PNTX nr. 0220436/07.04.2019, emis de intimat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Piatra-Neamţ”, au decis magistrații. Popa a contestat hotărârea, însă Tribunalul a respins apelul, așa că a rămas cu amenda.

Preotul Alexandru Palur, din Bacău, a fost filmat în timp ce își agresa soția în mijlocul străzii, trăgând-o de păr și împingând-o până în mașină, timp în care femeia își ținea în brațe copilul. Pe filmare se poate auzi și cum mai mulți trecători îi spun bărbatului să își lase femeia în pace, însă fără rezultat.
video
Imaginile au fost postate pe internet și au scandalizat opinia publică. Și, deși preotul și-a prezentat ulterior scuze, cazul a ajuns în atenția autorităților, fiind deschis un dosar. Scandalul a intrat și în vizorul celor de la Protecția Copilului, care au anunțat că vor efectua o anchetă. „Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău a dispus cercetarea în regim de urgență a cazului, la fața locului constituindu-se o echipă de specialiști formată din asistent social, psiholog și consilier juridic. S-a pus în aplicare un plan pentru efectuarea evaluării inițiale, atât a mamei, cât și a copilului”, a precizat DGASPC. Pe de altă parte, superiorii preotului bătăuș au anunțat că acesta a fost trimis la o mănăstire, ca să se căiască.