Opt copii au ramas orfani de tata. Barbatul a murit la Londra, rapus de coronavirus

Opt copii au ramas orfani de tata. Barbatul a murit rapus de coronavirus. Nicu Urzica a plecat la munca in Anglia pentru a le oferi o viata mai buna sotiei si celor 8 copii. Barbatul de 34 de ani muncea in constructii, pe santierele din Londra.

Drama lui Nicu Urzica, din Dumbraveni, Suceava, a inceput cu simptome de raceala. I-a fost rau si nu a mers la munca o saptamana. Doctorul i-a dat voie sa se intoarca la job, insa dupa 2 zile i s-a facut si mai rau. Medicul l-a sfatuit sa stea in casa. Dupa inca doua zile, Nicu a inceput sa aiba dificultati de respiratie. Simtea ca se sufoca. A sunat la salvare. Dupa 3 ore o ambulanta l-a dus la spital si a fost internat direct pe sectia de ATI.

Opt copii au ramas orfani de tata. Barbatul a murit la Londra, rapus de coronavirus | Demamici.ro

O saptamana intreaga a petrecut la Terapie Intensiva. Parea ca starea i se amelioreaza, ba mai mult, doctorii se gandeau la externare, cand dintr-o data starea de sanatate i s-a agravat. Nicu s-a stins la Londra.

Opt copii au ramas orfani de tata. Nicu a murit rapus de coronavirus

„Totul a început cu o răceală. A stat acasă o săptămână, nu s-a mai dus la muncă. A crezut că își revine și a vrut să se întoarcă. Doctorul i-a spus că e bine și se poate duce.

A muncit două zile și i s-a făcut din nou rău. A sunat la medic și a anunțat, dar i s-a spus să stea în casă. A stat așa încă vreo două zile, când a simțit că nu mai poate să respire. A venit ambulanța după vreo trei ore. I-au pus oxigen și și-a revenit. L-au internat pe Terapie Intensivă, starea sa era gravă. După o săptămână petrecută la ATI, și-a revenit.

Opt copii au ramas orfani de tata. Barbatul a murit la Londra, rapus de coronavirus | Demamici.ro

A fost mutat în salon și se discuta chiar de externare, când brusc, situația s-a schimbat. Starea sa s-a agravat. Se pare că a făcut niște cheaguri de sânge care i-au blocat tot”, a declarat Ianis Urzica, fratele lui Nicu, potrivit obiectivdesuceava.ro.

Cei 8 copilasi cu varste cuprinse intre 12 ani si 6 luni il asteapta acasa, in sicriu. De parca durerea nu ar fi si asa suficient de mare, dermersurile pentru repatriere sunt extrem de greoaie. Familia se asteapta ca trupul neinsufletit al barbatului sa ajunga in tara intr-o saptamana.

Opt copii au ramas orfani de tata. Barbatul a murit la Londra, rapus de coronavirus | Demamici.ro

Comunitatea romanilor din Londra s-a mobilizat pentru a ajuta familia indurerata. In doar 24 de ore s-au strans 90.000 de lire sterline. Donatiile au fost oferite pe platforma gofundme.com. Indiferent de suma care se va strange, nimic nu va stinge durerea imensa din sufletul celor dragi.

„Toți prietenii lui din Londra au strâns o sumă mare pentru a ajuta copiii, dar ei au rămas fără tată. Toți banii din lume nu le vor mai aduce tatăl înapoi. Cei mici nici nu și-l vor aminti”, a completat Ianis Urzică.