Nelu Tătaru anunță că masca trebuie să devină regulă chiar și pentru elevii din clasele mici: ”Distanțarea e relativă”

Elevii din clasele mici ar trebui să poarte mască de protecție la școală, iar această regulă ar trebui introdusă „poate de către cei care pregătesc acest moment”, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

  • Ministrul Nelu Tătaru a subliniat că este aproape imposibil să le ceri elevilor din clasele primare să respecte distanțarea fizică.
  • Tătaru a explicat cum vor fi puse în aplicare că cele trei scenarii pentru desfășurarea cursurilor.

Nelu Tătaru subliniază că este aproape imposibil ca niște copii din clasele primare să respecte distanțarea fizică, prin urmare purtarea măștii de protecție este mai mult decât necesară.

„Distanţa de un metru este relativă ca nişte copii de clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta, atunci venim cu obligativitatea acestei măşti care trebuie să existe. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curţile şcolilor. Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă, poate, de către cei care pregătesc acest moment. Este o regulă pe care trebuie să o menţinem„, a precizat Tătaru, la Realitatea Plus.

El a adăugat că cele trei scenarii despre care s-a vorbit anterior vor fi aplicate în funcţie de localitate, judeţ şi particularitatea şcolii.

„Avem mai multe scenarii aplicate la nivel local, fiecare localitate îşi are particularitatea ei, atunci scenariul se aplică în funcţie de această zonă şi de particularitatea acelei şcoli pentru fiecare judeţ în parte. DSP, Inspectoratele Şcolare Judeţene, Comitetele Judeţene pentru coordonarea intervenţiei decid ce scenariu folosesc pentru fiecare clasă în parte. Noi am vrea să se facă şcoala faţă în faţă. Nu putem, avem scenariul doi în care cei din clasele zero-IV, clasa a VIII-a, clasa a XII-a, cei care vor avea examene să participe. Celelalte clase să participe prin rotaţie, odată la două săptămâni, cuplat cu online, astfel încât să poată parcurge materia„, a explicat ministrul.