Merge badea Gheorghe la veterinar, suparat ca nu avea berbec pentru mioarele lui si veterinarul ii spune sa se descurce el singur cu oile: daca reuseste si oile sunt multumite, se vor aseza la umbra, daca nu vor fi multumite, se vor aseza toate la soare.
A doua zi incarca badea Gheo oile in remorca, le duce in padure, le trage la toate cite un numar, le aduce acasa, le da drumul in curte, si dupa ce doarme el o zi si-o noapte, se scoala si o intreaba pe Maria unde stau oile, la umbra sau la soare.
– La soare, raspunde Maria.
Le incarca iar badea Gheo in remorca, la padure cu ele, si le trage la fiecere cite doua numere. Le intoarna acasa, le da drumul in curte, si dupa ce doarme doua zile si doua nopti, se trezeste si intreaba pe Maria unde sed oile, la umbra sau la soare?
– Apai la soare, ii raspunde Maria.
Ofteaza badea Gheo, le baga in remorca, iute la padure cu ele, unde le tine doua zile si le trage la fiecare cite doua numere dimineata, doua seara. Le intorna acasa, dorme el trei zile si trei nopti, se trezeste si o intreaba pe Maria unde stau oile, la umbra sau la soare?
– Apai, nici la umbra nici la soare, zice Maria, ca sunt toate in remorca, numa una sta la volan si claxoneaza.