Goji: 15 beneficii impresionante pentru sănătate

Goji: 15 beneficii impresionante pentru sănătate

Promovate ca superfructe în ultimii ani, boabele goji sunt cunoscute pentru a ajuta la combaterea diabetului zaharat și a cancerului. De asemenea, sunt cunoscute pentru puternicii lor antioxidanți și efecte sale anti-îmbătrânire. Aceste fructe de pădure portocalii-roșii, originare din China. Studiile au arătat că, consumarea fructelor goji poate stimula activitatea creierului. Un alt studiu chinez a descoperit cum aceste fructe de pădure inhiba cancerul. Ei bine, există câteva studii care vorbesc atât de mult de fructele de pădure goji că nu le poți ajuta decât să le încerci.

Diferitele beneficii ale acestor fructe de pădure:

1. Goji poate scădea nivelul zahărului din sânge. Conțin polizaharide, care joacă un rol important în reducerea glicemiei. Ajută la tratamentul diabetului de tip 2. Goji ajută, de asemenea, la creșterea capacității de răspuns la glucoza, și acest lucru contează pentru efectele lor hipoglicemice.

2. Studiile efectuate pe pacienții cu cancer au arătat că au răspuns mai bun la tratament atunci când este completat cu fructe goji. Ele conțin substanțe cunoscute pentru a ucide celulele canceroase. Polizaharidele din fructe de pădure au fost cunoscute pentru ca provoacă moartea celulelor canceroase, în ceea ce privește cancerele de colon, stomac și prostata.

Vitaminele A și C din goji oferă beneficii antioxidante și pot preveni și cancerul. De asemenea, acționează în prevenirea cancerului de piele. Un alt studiu polonez vorbește despre modul în care goji pot ajuta la prevenirea cancerului de sân.

3. Având în vedere că acestea sunt scăzute în calorii și bogate în nutrienți, ele pot găsi un loc în planul dvs. de dieta, de pierdere în greutate. Au un indice glicemic scăzut, motiv pentru care consumarea lor poate reduce pofta de alimente dulci și ajuta la scăderea în greutate. Consumarea de alimente cu conținut scăzut de zahar poate accelera pierderea în greutate.

Goji sunt, de asemenea, bogate în fibre. Fibrele ajuta la sațietate prin urmare, pot contribui la scăderea în greutate. Goji pot reduce circumferința taliei la persoanele supraponderale.

4. Polizaharidele din goji pot fi creditate în proprietățile lor antihipertensive. Aceste fructe au fost folosite în medicina tradițională chineză pentru a regla nivelul tensiunii arteriale. În conformitate cu un studiu chinezesc, polizaharidele din fructe de pădure pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la prevenirea bolilor asociate.

5. Goji sunt deosebit de bogate în zeaxantin, un antioxidant cunoscut pentru beneficiile sale pentru ochi. Acestea sunt adesea considerate un tratament natural pentru degenerescența maculară legată de vârstă. Zeaxantinul din goji protejează de asemenea ochii de expunerea la radiații UV, radicalii liberi și alte forme de stres oxidativ.

6.  Luarea unui supliment de goji timp de patru săptămâni a determinat scăderea inflamației în plămâni și creșterea activității celulelor albe din sânge împotriva bolilor pulmonare precum gripa.

7.  Goji pot fi folosite pentru a trata și a restabili sănătatea și echilibrul hormonal.

8. Goji pot creste nivelul de testosteron la bărbați, îmbunătățind astfel sănătatea lor sexuala. Ele pot funcționa, de asemenea, ca un remediu alternativ potențial pentru disfuncția erectilă.

9. Goji sunt bogate în vitaminele B și C, și conțin, de asemenea, mangan și fibre – toate aceste substanțe nutritive ridica nivelul de energie si sunt cunoscute pentru a spori pozitivitatea. Goji au fost, de asemenea, utilizate în medicina tradițională chineză pentru a lupta împotriva depresiei și a altor tulburări de anxietate și dispoziție.

10. Boabele sunt adesea folosite împreună cu alte plante medicinale, cum ar fi lemnul dulce și ganoderma, în curățarea ficatului. Goji sunt benefice atât pentru ficat, cât și pentru rinichi, de a restabili forța și vitalitatea individului.

11. Goji au proprietăți anti-inflamatorii, care pot ajuta la ameliorarea durerii – durerile artritei fiind una dintre ele. Cu toate acestea, pot atenua durerea musculară, de asemenea.

12. Goji conțin 18 aminoacizi, care pot ajuta la creșterea musculară. Goji poate spori, de asemenea, producția de glicogen, prin urmare, vă ajută să rămâneți activi fizic pentru perioade lungi de timp.

13. Funcționează bine și pentru tratarea hiperpigmentării. Acestea sunt bogate în vitamina C, beta-caroten și aminoacizi – toate îmbunătățesc tenul și fac pielea strălucitoare.

14. Acestea tratează inflamația pielii și ajută la reducerea și prevenirea apariției acneei. Sucul de goji poate trata inflamația din interior, care contribuie, de asemenea, la eliminarea acneei.

15. Goji sunt bogate în vitamina A, un nutrient cunoscut pentru a spori circulația sângelui. Acest lucru îmbunătățește de asemenea circulația pe scalp, stimulând astfel creșterea părului și împiedicând căderea părului.