Doi deputați, amendați că n-aveau mască, în șaormerie, și au făcut scandal cu polițiștii

Doi deputați PSD au fost amendați pentru că n-aveau mască, în șaormerie, și au făcut scandal cu polițiștii. Cei doi au anunțat că vor contesta amenda și susțin că e un abuz.

  • Adrian Solomon și Irinel Stativă sunt deputații amendați.
  • Cei doi susțin că totul e fals și vor contesta amenda.

Adrian Solomon și Irinel Stativă au fost amendați marți de dimineață la o șaormerie din Centrul Vechi, după ce agentul de pază a sunat la 112.

”În această dimineaţă, o patrulă a Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a fost solicitată de agenţii de pază ai unui restaurant de tip fast-food din sectorul 3, să intervină întrucât în interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecţie, având un comportament recalcitrant”, anunţă Poliţia Capitalei.

În urma discuţiilor purtate, acesta le-a adresat expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa acestora, relatează Poliţia Capitalei.nAlături de persoana în cauză se mai afla un bărbat care, la rândul său, a manifestat un comportament similar.

”Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu două amenzi în valoare totală de 2600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice şi pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public”, precizează poliţiştii.

Cele două persoane sunt doi deputaţi PSD de Vaslui, Adrian Solomon şi Irinel Stativă.

Solomon a fost amendat cu 1.600 de lei, iar Stativă cu 1.000 de lei, pentru încălcarea Legii pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Cei doi le-ar fi spus poliţiştilor inclusiv că ei le plătesc salariile şi că nu sunt demni de haina pe care o poartă.

Adrian Solomon a declarat pentru Libertatea că toate informaţiile din comunicatul Poliţiei sunt „false”, şi că are martori în acest sens. „Vom contesta amenda abuzivă a unor poliţişti cu lipsa evidentă de activitate.”, a spus parlamentarul social-democrat. Adrian Solomon a mai spus că informaţia potrivit căreia a înjurat oamenii legii este falsă.

Întrebat dacă a făcut scandal în restaurant şi care a fost motivul, Adrian Solomon a spus: „Totul este fals! Avem martori. Toată problema era legată de faptul că turcul de la casă nu vorbea şi nu prea înţelegea româneşte.”

Sura: https://observatornews.ro