Doi bărbați care au violat ș ucis o fetiță de 12 ani au fost EXECUTAȚI ÎN PUBLIC prin împușcare

Plutonul de execuție a fost ales de tatăl fetei, care ulterior a și inspectat cadavrele pentru a se asigura că bărbații au murit

Doi bărbați care au violat și au ucis o fetiță de 12 ani în Somalia au fost executați în public de un pluton de execuție, care a fost ales de tatăl fetei ucise, informează Daily Mail.


Aisha Ilyaas Aden a fost răpită dintr-o piață, iar ulterior a for violată și ucisă prin strangulare în apropierea casei sale. Incidentul a avut loc în localitatea Galkayo, din regiunea Puntland, în Somalia.

Abdifatah Abdirahman Warsame și Abdishakur Mohamed Dige au fost executați în public în piața orașului Bossasso, pe coasta de nord a Somaliei. Ei au fost găsiți vinovați de șocantul atac în urma probelor ADN administrate. Tatăl lui Aisha, Ilyaas Aden, a declarat la BBC că a desemnat singur membrii plutonului de execuție dintre cunoscuți. El a mai spus că a vorbit cu cei doi bărbați înainte de execuție, care au recunoscut violul și uciderea fiicei sale, cerându-și iertare pentru fapta comisă. După execuție, bărbatul a inspectat cadavrele pentru a se asigura că cei doi au murit.

Cazul a fost o piatră de hotar în justiție

Cazul a stârnit revolte și demonstrații în toată țara. El a generat și un protest online în care a fost folosit haștagul #JustitiePentruAisha. Un militant pentru drepturile femeilor a declarat că ”din păcate, violența sexuală nu este un eveniment șocant în Puntland”. El spune că acest lucru este de ani de zile ceva obișnuit. Cazul Aisha, prin tragismul său, a rezonat profund în comunitate producând un adevărat cutremur. Acum este de așteptat ca violența fără sfârșit împotriva femeilor și a fetelor să înceteze. Este timpul ca bărbații să nu se mai poată sustrage de la responsabilitatea faptelor lor, a declarat militantul.

Militanții declară că poliția fie nu află despre violența asupra femeilor, fie nu o consideră o infracțiune gravă. Acest fapt împiedică femeile să raporteze abuzurile îndreptate împotriva lor.