De ce este bine sa beti apa din recipiente de cupru. Ajuta la vindecarea a zeci de afectiuni

Dacă este depozitată în recipiente din cupru, apa are efecte nebănuite asupra sănătății. În medicina Ayurvedică, apa consumată din căni de cupru are mult mai multe efecte pozitive asupra corpului, decât dacă ar fi depozitată în sticle de plastic sau în recipiente de sticlă.

Încă din antichitate această practică era utilizată atât de egipteni, dar şi de hinduşi. Se spunea că păstrarea apei în recipiente de cupru făcea apă pură şi o menținea mai proaspătă, pentru mai mult timp.

„Dacă țineți apa în recipiente din cupru, de preferat întreaga noapte sau cel putin patru ore, apa ia din proprietățile cuprului, care sunt extrem de benefice pentru organism”, afirmă Sadhguru, un specialist ayurvedic.

Cuprul are proprietăți de stimulare a sistemului digestiv atât în digestia alimentelor, cât și în eliminarea toxinelor de la nivelul intestinelor prin defecație. De asemenea, apa care este depozitată în recipiente din cupru distruge bacteriile „rele” de la nivelul intestinelor şi reduce inflamațiile, prevenind astfel apariția gastritei, a indigestiilor și a infecțiilor de la nivelul stomacului.

Apa consumată din căni de cupru stimulează și buna funcționare a rinichilor și a ficatului.

Cunoscut pentru proprietățile sale anti-bacteriene, anti-virale si antiinflamatoare, cuprul este un instrument excelent pentru vindecarea rapida a rănilor. In afara de aceasta, cuprul întărește sistemul imunitar si ajuta la producerea de celule noi.

Apa ţinută în recipiente din cupru te poate ajuta să slăbești cu ușurința, întrucât intensifică metabolismul, cât şi arderea şi eliminarea depozitelor de grăsimi. Cuprul elimina celulele adipoase, ajutându-va astfel sa va mențineți la o greutate optima dacă beți zilnic 2-3 pahare cu apa ținute in vase de cupru. Atenție si la dieta in același timp.

Numeroase persoane considera ca insusi purtatul unor obiecte din cupru reduce durerile articulare. Acest lucru pare sa fie eficient atunci cand cuprul oxideaza si devine verde!

Cuprul ajuta la prevenirea apariției bolilor de inima. Reglează presiunea sângelui si scade nivelul trigliceridelor, responsabile de nivelul crescut al colesterolului rău. De asemenea, are efectul dovedit al dilatării vaselor de sânge pentru a permite un flux mai bun de sânge către inima.

Chiar si mâncatul din vase de cupru este unul foarte benefic sănătății, întrucât este îmbunătățită digestia si este favorizata eliminarea microorganismelor dăunătoare din stomac.

Aceasta practica are influente pozitive inclusiv in cazul disfuncțiilor tiroidiene dar si in cazul problemelor cardiovasculare.

Cuprul ajuta organismul sa absoarbă fierul mult mai bine, ajutând astfel la combaterea anemiei. In cazuri de anemie luati suplimente de fier si beti 2-3 pahare de apa tinute in vase de cupru.

Cum sa alegeți vasul de cupru potrivit:

• Este important sa achiziționați vase din cupru pur, fara adaos de alte metale.
• Odată ce ati cumpărat vasul, clătiți-l, turnați apa in vas si acoperiți-l. Puteți folosi un vas din otel sau sticla pentru acest lucru.
• Apa se stochează in vasul de cupru cel putin 8 ore!

Atentie!
Cuprul nu este folosit in mod natural de corpul nostru. De aceea, prea mult metal poate fi dăunător. Potrivit US Food and Drug Administration, aproximativ 12 mg/zi sunt mai mult decât suficiente organismului, fără a cauza vreun rau. Nu exagerați.

sursa: mai multe pe stiinta-mister.ro si adevarul.ro