Cura cu polen uscat

Apiterapia este o metodă care utilizează produsele ce se „fabrică” în stup, cu acţiuni energizante, tonifiante, laxative, antiseptice, diuretice, emoliente, antianemice şi aperitive.

Produsele apicole sunt atât alimente de excepţie, cât şi medicamente naturiste, care tonifică corpul sub aspect fizic şi psihic, măresc randamentul fizic şi intelectual, păstrează memoria şi împiedică îmbătrânirea prematură.

Cura cu polen uscat: Se recomandă ca înainte de micul dejun să se consume 10 grame lăptişor de matcă amestecat cu miere de albine sau polen uscat, menţinut sublingual.

Cu o oră înainte de masa de prânz se iau câte 20-30 de picături de propolis 20% în alcool, turnate într-un pahar cu apă. După mese se bea un decoct dintr-o lingură miere de albine la 250 ml apă care se fierbe timp de 5 minute.

Bune efecte asigură cura trimestrială cu polen uscat (20 grame luate dimineaţa pe stomacul gol timp de 30 de zile consecutiv), cu pauze de câte o săptămână după fiecare lună şi repetare de patru ori pe an.

Un secret important al longevităţii constă, însă, şi din respectarea unui regim controlat de viaţă, relaxantă şi echilibrată, cu respectarea unui raport optim între muncă şi odihnă şi cu evitarea mediului poluat, a stărilor de stres, traume psihice, spaime, tensiuni conflictuale şi, mai ales, a eforturilor fizice şi intelectuale exagerate, peste puterile vârstei.

Cura cu polen uscat: La orice vârstă, în afara unei alimentaţii corecte, este necesară o activitate continuă şi raţională, cu implicare efectivă în viaţa socială şi de colectiv, în opoziţie cu tendinţa spre sedentarism, viaţă dezordonată, singurătate şi plictiseală prelungită.

În favoarea longevităţii sunt foarte utile plimbările zilnice în aer curat şi soare (pe jos sau pe bicicletă într-un ritm moderat), excursii plăcute la munte, pe trasee mai scurte şi vacanţe benefice la mare, cu condiţia expunerii la soare numai dimineaţa, timp de maximum o oră şi cu capul acoperit, folosind pălării cu boruri largi care să acopere şi umerii.

În fiecare zi se va face gimnastică în faţa ferestrei şi exerciţii fizice, inclusiv jogging, şi practicarea unor sporturi uşoare.