VIDEO.Coronavirus, nu mai au unde să-și pună morții: rezidenților din Ecuador le sunt distribuite sicrie din carton.

Deoarece țara se confruntă cu o enormă presiune cauzată de focarul de coronavirus, morgile sunt la limită din cauza numărului mare de decese. Autoritățile din orașul de coastă Guayaquil din Ecuador pentru a face față lipsei de sicrie din lemn, au răspuns prin distribuirea de cutii de carton, scrie Mirror

Imaginile înregistrate luni,  locuitorii așteaptă în afara cimitirului orașului pentru a-și ridica sicriele de carton și pentru a oferi o înmormântare corespunzătoare membrilor familiei răpuși de coronavirus. Ecuador a fost cea mai afectată țară din America Latină și mulți dintre cei care așteaptă să-și îngroape cei dragi se plâng de guvern în timpul crizei, spunând că sicriele din carton nu  sunt potrivite pentru depozitarea cadavrelor ( cum să nu le dai dreptate?)

În curtea cimiterelor zac morții băgați în cutii de carton iar cădura de peste zi ajută la descompunerea cadavrelor umezind cartonul. Aproximativ 2000 de sicrie din carton pline și umede au fost abandonate de localnici pe străzi  în speranța că vor fi colectate de autorități.

Începând de luni, s-au înregistrat 3.747 de cazuri confirmate și 191 de decese. Președintele Lenin Moreno a declarat că numerele reale ale morților ar putea fi mult mai mari iar autoritățile au confirmat că strâng mai mult de 100 de cadavre pe zi.

Sursa: Mirror, Ruply