Colesterol ridicat? 7 sfaturi alimentare!

1. Consumul de carne nu este neapărat interzis, dar pe cât posibil alegeți carne slabă și carne de pasăre fără piele. Și nu exagerați. Nu mănânci mai mult de 200 de grame pe zi.

2. Alimente bogate in fibre. Există două tipuri de fibre: solubile și insolubile. Fibrele solubile ajută la scăderea colesterolului, iar fibrele insolubile elimină substanţele toxice din colon şi previne producerea substanţelor cancerigene. Un măr are de fapt ambele tipuri de fibre, solubile în pulpă și fibre insolubile în piele.

3. Nucile și semințele pot ajuta la scăderea colesterolului. Cu toate acestea, nu uitați să le mâncați numai în cantități limitate.

4. Mănâncă produse din cereale, cum ar fi fulgi de ovăz, tărâțe de orezorz și paste făinoase. Mănâncă trei până la cinci porții pe zi, optând pentru cereale integrale.

5. Fructe și legume. Asigurați-vă că mâncați o varietate de tipuri diferite de fructe și legume și încercați sa consumați cel puțin cinci sau mai multe porții pe zi.

6. Peștele gras (somon, ton și macrou) poate fi bun pentru tine, deoarece are un conținut scăzut de grăsimi saturate. Chiar și racii și creveții, care au mai mult colesterol decât majoritatea fructelor de mare, au mai puțină grăsime decât cele mai multe păsări de curte.

7. Fasolea și mazărea sunt mici, dar puternice. Ele au fibre solubile, astfel încât acestea pot fi un aliat în lupta cu un colesterol ridicat.