Cererea făcută de patronul care l-a ucis pe băiatul de 14 ani din Vaslui

Informație de ultimă oră în cazul lui Dan Mîcnea, patronul care, din răzbunare, i-a luat viața lui Petrișor, un copil de doar 14 ani din Vaslui

Criminalul lui Petrișor vrea acasă

După ce a recunoscut că este autorul crimei care a șocat întreaga țară, Dan Mîcnea, în vârstă de 38 de ani, din Oteleni, s-a prezentat în fața magistraților și a cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea la domiciliu, potrivit vremeanoua.ro

Tribunalul Vaslui a respins cererea bărbatului, considerând-o nefondată. Decizia instanței însă, nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare. 

Motivul crimei

Dan Mîcnea, un patron din Oteleni, l-a omorât în bătaie pe Petrișor Gaită. Minorul, alături de doi amici, i-au incendiat magazinul lui Mîcnea. Acesta, însetat de răzbunare, a filmat fiecare colț din magazin și a spus că autorii incendiului i-au distrus munca și că i-ar fi putut omorî socrii. 

Pentru că autoritățile nu i-au pedepsit pe incendiatori, Dan Mîcnea a hotărât să-și facă singur dreptate. Astfel, la trei luni de la incendiu, Dan Mîcnea l-a ucis în bătaie pe Petrișor, unul dintre cei trei, fără să știe dacă acesta era principalul vinovat. 

După crimă, Dan Mîcnea a ascuns trupul neînsuflețit al copilului de 14 ani într-o râpă aflată la 15 km de locul faptei. Apoi, ucigașul a dărâmat un mal de pământ peste el. 

„Un om gospodar, harnic, cu o familie înstărită, casă, copii, dar cam înfometat dupã bani”, așa l-au descris sătenii pe Dan Mîcnea.