Ce se va întâmpla cu pacienții cu COVID-19, în Scenariul 4! Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași: „Cei cu forme ușoare, acasă sau la hotel. Tratamentul, asigurat”

În scenariul 4 al epidemiei de coronavirus, în care România a intrat, luni seară, pacienții cu forme ușiare de COVID-19 sau asimptomatici vor fi tratați acasă sau la hotel, atunci când există riscul ca acasă să transmită virusul.

Medicii se vor deplasa la acești pacienți cu COVID-19 „de câte ori este cazul”, iar tratamentul va fi asigurat de către spital, potrivit medicului Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

Potrivit HotNews.ro, Carmen Dorobăț susține că toate aceste lucruri se discută la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași se așteaptă ca Ministerul Sănătății să vină cu indicații suplimentare și explică că „noi am pus la punct o strategie locală”.

„Avem 13 mașini luate de la sponsori pentru perioada aceasta, evident, ca să meargă cadrele noastre medicale acasă la pacienți, să îi retesteze, ca să nu se mai plimbe prin societate”, a precizat doctorul.

Dacă au risc să transmită acasă, atunci categoric, se judecă de la caz la caz. Formele medii și cele cu risc vor ajunge în spitale, iar formele de terapie intensivă vor fi tratate la terapie intensivă.

Asimptomaticii vor fi urmăriți prin telefon de medici, iar dacă nu au nicio problemă, în momentul retestării, se va deplasa un cadru echipat, să facă retestarea.

Pentru cei cu forme ușoare, de asemenea, se dă tratamentul, se urmărește prin medic și se merge la ei ori de câte ori este cazul sau în momentul în care se face retestarea”, a spus medicul.

De asemenea, va trebui să fie găsită, la nivelul fiecărui centru regional, o zonă care să se îngrijească de pacienții infectați cu COVID 19 pentru boli interne și respectiv pentru afecțiuni chirurgicale, susține medicul. Sursa:http://a1.ro/news