Ce se întâmplă cu mâncarea din cauza coronavirus. Supermarketurile din România au anunțat

Date despre ce fac autoritățile române, referitor la criza epidemiologică, au fost confirmate în cadrul unei conferințe MAI desfășurate luni seara la care a participat și Ministrul Sănătății, Victor Costache. S-a discutat despre planul de acțiuni pentru prevenirea unei crize în România, dar și despre câte centre de carantină există, în acest moment, la nivel național.

Câte centre de carantină există în România
În conferința de presă de aseară, de la sediul Ministerului Afacerilor de Interne, Victor Costache, ministrul de la Sănătate, a încercat să clarifice situația centrelor de carantină, la nivel național, asigurând astfel populația că nu există o ”criză” a spațiilor de carantinare.

Nu, în niciun caz, vreau să asigur populaţia din România, de asemeni, că anunţ în premieră, mâine avem o întâlnire cu reprezentanţii supermarketurilor, tot ce înseamnă Carrefour, Auchan, Kaufland ce mai avem în România. Deja am avut, telefonic, un prim contact, şi m-au asigurat că la nivel naţional, asta este vestea bună, avem stocuri pentru o perioadă bună de timp. În niciun caz nu trebuie să ne facem grijă, trebuie să evităm a induce o panică în rândul populaţiei şi trebuie să lăsăm autorităţile să lucreze cum au lucrat şi până acum. Repet, până acum măsurile au fost suficiente, nu avem absolut niciun pacient cu coronavirus pe teritoriul României.

”Pot să vă spun şi să vă dau vestea bună, în premieră pentru dumneavoastră, tocmai am terminat de făcut o trecere în revistă a numărului de locuri din aceste centre de carantină şi vreau să vă spun că şi felicit prefecţii şi DSP-urile care s-au mobilizat exemplar. În momentul de faţă, avem 3559 de locuri la nivel naţional. Avem pregătite peste 90 de locuri de în secţiile de terapie intensivă a spitalelor de boli infecţioase, evident cel mai bine pregătit este Institutul Matei Balş care are o unitate DSL-4, Biosecurity Level 4, în care vor fi izolaţi şi trataţi aceşti pacienţi. Reamintim că specificitatea acestui virus, este un virus deosebit de contagios, dar până în momentul de faţă are o mortalitate relativ scăzută undeva în jur de 3%.”, a declarat Ministrul Sănătății în cadrul conferinței de presă de aseară.

Ce se va întâmpla cu stocurile de mâncare în cazul confirmării coronavirus
În același timp,Victor Costache a mai vorbit despre posibilitatea lipsei stocurilor de mâncare de pe piața românească, și în acest caz ministrul a dorit să accentueze faptul că nu va exista o astfel de ”criză” a alimentelor, spunând că s-a discutat cu toți marii retaileri de pe piața de profil și nu există un astfel de risc.

”Nu, în niciun caz, vreau să asigur populaţia din România, de asemeni, că anunţ în premieră, mâine avem o întâlnire cu reprezentanţii supermarketurilor, tot ce înseamnă Carrefour, Auchan, Kaufland ce mai avem în România. Deja am avut, telefonic, un prim contact, şi m-au asigurat că la nivel naţional, asta este vestea bună, avem stocuri pentru o perioadă bună de timp. În niciun caz nu trebuie să ne facem grijă, trebuie să evităm a induce o panică în rândul populaţiei şi trebuie să lăsăm autorităţile să lucreze cum au lucrat şi până acum. Repet, până acum măsurile au fost suficiente, nu avem absolut niciun pacient cu coronavirus pe teritoriul României.”