Bătrâni din Neamț, dintre care unul de aproape 90 de ani, arestați pentru violarea unei copile de 10 ani. Mama era complice

După ce un bărbat de 61 de ani din județul Neamț a fost arestat pentru că ar fi violat o copilă din sat, ancheta a scos la iveală amploarea abuzurilor: alți 4 bărbați din sat ar fi agresat-o sexual pe copilă.

Joi, cei 4 suspecți, cu vârste cuprinse între 66 și 87 de ani, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Cei 5 bărbați sunt acuzați că i-au dat bani fetei pentru a întreține cu ea relații sexuale și, mai grav, mama copilei intermedia această afacere murdară, spun procurorii.

Cei 5 bărbați și fetița de 10 ani locuiesc într-o comună din județul Neamț.

Anchetatorii au reușit să probeze faptul că, anul trecut, bărbații au ademenit-o pe copilă cu bani și au abuzat de ea.

Marius Ianuș, procuror criminalist: ”Aceștia, în cursul anilor 2019-2020, fără a se putea stabili cu exactitate datele comiterii faptei, prin oferirea unor sume de bani cuprinse între 5 și 150 de lei au determinat-o pe persoana vătămată minoră în vârstă de 10 ani în prezent să întrețină cu aceștia raporturi sexuale. Inculpații au profitat de imposibilitatea victimei de a-și exprima consimțământul”.

Judecătoria a dispus arestarea preventivă a suspecților pentru 30 de zile.

Oamenii din sat și autoritățile sunt șocate

Ancheta a scos la iveală fapte incalificabile. Mama fetiței îi vizita pe cei 5 bărbați și de fiecare dată își lua și copila cu ea, iar biata fată asista la scenele dintre adulți. Vecinii sunt scandalizați de cele întâmplate:

Bărbat: ”Îi cunosc, au fost oameni la locul lor. Om gospodar, aici. Unu aici, unu acolo. Toți au fost oameni. Inexplicabil și incalificabil gestul lor. Nu pot să îmi dau seama ce minte au avut. Și-au făcut de râs familiile. Așa este”.

Femeie: ”Ce să mai zicem, ne e și rușine mare pentru sat. Niște oameni, nu știu, nu am cuvinte. Nu știu, nu-s normali. Sunt bătrâni, fără neveste, asta e ce pot să zic. E o rușine”.

Bărbat: ”Ce șansă are fata asta în familie? Eu spun că după mintea mea nu are nicio șansă. Dacă statul poate să o ia și un psiholog bun să aibă grijă de ea, dar eu cred că cel puțin 2-3 ani e puțin prin câte a trecut fetișoara asta. Să o ia statul să aibă grija de ea și să o îndrume pe calea cea bună”.

Cei de la Protectia Copilului au început și ei o anchetă și au cerut realizarea unei expertize psihologice la Iași. În funcție de rezultatele acesteia copila ar putea fi luată din familie.

Magda Vasilache, DGASPC Neamț: ”În acest moment se așteaptă rezultatele expertizei neuropsihiatrice efectuate la Iași și în funcție de rezultate se va institui o măsură de protecție pentru acest copil. Este greu de acceptat ceea ce s-a întâmplat și este cu atât mai greu că agresorii, oameni la vârstă bunicilor, au putut profita de inocența unui copil”.

Pe lângă bărbatul arestat deja în noiembrie, și ceilalți 4 bărbați au ajuns acum după gratii pentru următoarele 30 de zile, acuzați de viol în formă continuată. Dacă vor fi găsiți vinovați riscă până la 15 ani de închisoare.

sursa:https://stirileprotv.ro