Bătrâni bătuți crunt, încuiați și ținuți fără mâncare și apă

În comuna Grumăzești din județul Neamț locuiesc împreună cu nora, feciorul și nepotul doi bătrâni care trăiesc ca în iad. Sunt bătuți periodic cu bestialitate de cei pe care i-au crescut, sunt ținuți uneori într-un coteț în spatele casei fără mâncare și fără apă zile întregi.

Bătrâna este imobilizată de la câte bătăi a luat. Bătrânul când nu are coastele rupte de la bătaie mai are grijă de bătrână. În rest… Dumnezeu cu mila. Mai înțelegem că acești bătrâni sunt privați de orice sursă de comunicare cu exteriorul, nu au acces la telefoane sau alte căi de comunicare, deci nu au cum să ceară singuri ajutor. Asta ne-au povestit vecinii care au chemat din nou poliția sâmbătă seara și se miră cum de nu au murit încă acești bătrâni de la câtă bătaie au luat.

Din ce am înțeles noi în scurta documentare jurnalistică pe care am putut-o face, poliția tot dă amenzi, chiar și bătrânului, semn că e vorba de un conflict vechi în care e greu să îți dai seama care e adevărul, dar oricare ar fi acesta și de partea oricui ar fi, este inacceptabil să bați doi bătrâni de să-i nenorocești și să mai și faci un obicei din asta.

Se pare că aceste bătăi sunt  susținute de diverse obiecte: pari, lemne, obiecte de mobilier, presărate cu amenințări cu moartea, distrugeri de bunuri care implică folosirea drujbei (!). Vecinii sunt scandalizați de ani de zile de acest conflict și nu au explicații pentru motivele din spatele lui. Singura explicație plauzibilă ar fi consumul exagerat de alcool care îi face violenți. De asemenea, vecinilor le este teamă să intervină, deoarece există riscul să ajungă și ei bătuți măr sau cu proprietățile distruse până la sosirea poliției.

Noi am primit poze cu bătrâna la redacție și nu le vom publica integral, ci vă vom arăta doar privirea bătrânei, privire care spune mai mult decât trebuie.

În speranța că cineva din tot acest județ care are competențe în domeniu și poate interveni se gândește la bunicii săi când privește această imagine, așteptăm măsuri urgente în acest caz.

SURSA:https://www.ziarpiatraneamt.ro