Așa ceva nu Distribuie nimeni… Un român a donat peste 3 tone de alimente, care au fost livrate de un preot: „Trebuie să rămânem uniți și solidari pentru a pregăti un viitor mai bun”

În Italia, țară puternic afectată, situația este cu adevărat îngrijorătoare. Însă, există oameni cu suflet mare care se interesează de soarta italienilor și fac tot ce le stă în putință pentru a le oferi ajutorul și sprijinul de care au nevoie.

Este și cazul unui antreprenor român care a decis să doneze peste 3 tone de alimente în Italia. Acestea au fost distribuite cu ajutorul unui preot ortodox și colaboratorii săi.

Aflăm dintr-un articol publicat în ziarul italian „La Nazione’ și semnat de Valentina Spisa că s-au donat peste 3 tone de mâncare din partea comunității ortodoxe. „Am distribuit mâncare, produse pentru igienă, dezinfectanți, detergenți pentru casă pentru un total de 3,5 tone, astfel încât să evităm ca persoanele din comunitatea noastră să iasă din casă pentru a cumpăra aceste bunuri necesare, adresându-ne în mod particular familiilor mai numeroase și celor care au probleme economice. Familiile care au primit acest ajutor se află în localitățile Montecatini Terme, Monsumano Terme, Larciano, Lamporecchio, Chiesina Uzzanese, Pescia, Altopascio, Lucca’, a declarat pentru sursa citată părintele Matei‑Ioan Tulan, parohul Parohiei Ortodoxe Române „Sfânta Muceniță Pelaghia’ – Montecatini Terme, Protopopiatul Toscana‑Italia.

Preotul a ținut să precizeze că de ajutor au beneficiat atât familii de români, cât și de italieni sau de altă naționalitate. „Trebuie să rămânem uniți și solidari pentru a pregăti un viitor mai bun. Rugăciunile noastre sunt dedicate pentru sănătatea și bunăstarea tuturor, nu doar a ortodocșilor. Noi suntem aici pentru voi toți.’, a mai spus el.

„Sunt niște situații care sunt reale și dificile„ Produsele au fost donate de un antreprenor român din localitatea Quarrata, provincia Pistoia. Bărbatul deține un depozit de produse românești. „Pentru această inițiativă țin să-i mulțumesc preotului Sergio Cerracchio, parohul Corpus Domini și Bisericii Catolice în general pentru colaborarea care a fost mereu fundamentală. Vreau să mulțumesc și voluntarilor care au participat, înainte de toate cu mare recunoștință pentru Cătălin Enache, antreprenor român care are firma la Quarrata și a donat produsele alimentare. Cătălin oferă mereu cu generozitate. Nu este prima dată, dar în acest caz, având în vedere situația de urgență creată de virus, a simțit și mai tare nevoia să fie de ajutor. Apoi vreau să le mulțumesc și voluntarilor Hantatuc Nelu și Ciobanu Gheorghiță’, se mai arată în articolul italian.

Unul dintre colaboratorii preotului Matei Tulan a vorbit despre antreprenorul român, Cătălin Enache, care a făcut acest gest atât de valoros, prin intermediul căruia a redat speranța și a ajutat mai mult de 40 de famiii: „Este un om extraordinar și nu vrea publicitate. Are un depozit cu produse românești care distribuie în toată Toscana. Nu e prima dată când ajută, noi distribuim mereu produse donate de el, bineînțeles alături de ce mai avem și noi, ce mai cumpărăm din alte donații. Sunt niște situații care sunt reale și dificile, dar vrem să-i încurajăm pe conaționalii noștri să ceară ajutorul preoților, să nu le fie rușine. Care are posibilitatea îi va ajuta’, a delcarat Nelu Hantatuc pentru rotalianul.com.

Sursa tarameafrumoasa.ro