Amenzi usturătoare pentru persoanele care nu poartă măști în spațiile publice închise. Anunțul ministrului Vela

Persoanele care nu poartă măști de protecție în spațiile publice închise vor fi aspru sancționate, avertizează ministrul de Interne, Marcel Vela.

Anunțul ministrului Vela a fost făcut marți seara, la doar câteva zile după ce în România a fost instituită starea de alertă. Românii trebuie să știe că sunt obligați să poarte măștile de protecție în spațiile publice închise.

Vela a declarat că în acest sens va exista și un ordin care să „implementeze fapta şi penalizarea”. 

„Ideea este că nepurtarea măştii este un caz care nu e compatibil cu regulile şi în mod normal el trebuie sancţionat. Probabil că sunt şi unele cazuri de excepţie, nu ştiu, probabil cei care sunt alergici sau cei care pot motiva că purtarea măştii le face rău, dar acest lucru va fi stabilit de Ministerul Sănătăţii”, a spus ministrul Vela.

„Aşa cum ştiţi, este obligatoriu să purtăm mască în spaţii închise. (…) Fie că mergem la magazin, fie că mergem cu autobuzul, tramvaiul sau metroul. Această obligaţie revine în principal agentului economic care face transportul, adică el trebuie să ştie că un cetăţean nu poate să fie pasager dacă nu are masca la el, care să protejeze nasul şi gura”, a mai spus Marcel Vela, potrivit Agerpres.

Persoanele care nu poartă măștile de protecție în locurile publice închise riscă o amendă care poate ajunge până la 2.500 lei.